Placeringen är viktig

För att få riktigt bra ljud är det viktigt att man har en ljudanläggning av bra kvalitet. Allt från högtalare till kablar är viktigt för att ljudet ska låta så bra som möjligt, men det finns också andra saker man bör tänka på för att få ut max av sitt ljud. Placering är en sådan sak. Om vi tar surroundljud som exempel så är det väldigt viktigt att man placerar sina högtalare rätt för att ljudet ska återges rätt. De ska stå på rätt avstånd och även i rätt ordning så att ljudet kan färdas genom högtalarna så som det är tänkt.

En annan sak som många kanske inte tänker på är att det också spelar roll på vilken höjd man placerar högtalarna. När det gäller surroundljud till teven sitter man vanligtvis i en soffa och lyssnar på ljudet, och då ska högtalarna anpassas efter öronens höjd i sittande läge. Det finns väldigt mycket man kan göra för att maxa sin ljudupplevelse, och för att man ska få bästa möjliga resultat måste alla små detaljer stämma med varandra. Det gäller att tänka helhet.

Att veta hur man bäst lyssnar på ljud hör kanske inte till allmänbildningen, men man behöver inte vara proffs för att kunna njuta av bra ljud. På CitySound hjälper vi våra kunder från start till mål och slösar gärna med bra tips för hur ljudet kan bli bättre. Vi vet att små justeringar kan betyda mycket, och vi lägger alltid stor vikt vid att hela upplevelsen ska bli så bra som möjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.