Damma av vinylplattorna

vinylHar du också en samling vinylplattor på vinden som du inte har spelat sedan du var ung? Då är det kanske dags att investera i en ny skivspelare! Moderna skivspelare finns i olika modeller och prisklasser. De billigaste ligger runt en femhundring och dyrgriparna kostar över 20 000 kronor. Det vanliga är kanske att man investerar i något däremellan, för pris och kvalitet är ju något som ofta går hand i hand, men det beror förstås också på vilka önskemål man har.

Högtalare behöver man förstås för att kunna lyssna på musiken, och vill man göra det enkelt för sig kan man välja en skivspelare med inbyggd grammofonförstärkare och medföljande pickup. Då kan man koppla sin skivspelare till vilken modern anläggning som helst utan att behöva köpa till extra utrustning. En del skivspelare kan till och med föra över skivorna till MP3-format i bra kvalitet. Även utseendet skiljer sig åt, och moderna skivspelare finns i många olika former och färger. Vissa spelare ser ut som traditionella skivspelare och andra har lagt krut på en modern design.

Hos oss på CitySound hittar du ett brett utbud av skivspelare i olika modeller och prisklasser, och självklart med bra ljud. Vi hjälper dig att hitta det som passar dig bäst! Vill du bara kunna plocka fram skivorna någon gång ibland och drömma dig bort till svunna tider, eller är bara det bästa gott nog för din skivsamling? Hos oss finns något för alla, och vi lämnar självklart garanti på alla skivspelare. Varmt välkommen in till oss på CitySound!

En trygghet att lita på

Vi tänkte ta en stund och berätta om något som vi är väldigt nöjda över att arbeta med. Som samhället ser ut idag så är det väldigt bristfälligt när det kommer till säkerhet och trygghet, framför allt när det gäller det digitala. För att man ska kunna känna sig trygg behöver man har säkerhetssystem på plats och rutiner för hur man hanterar information, både privat så väl som inom företaget. Vi har haft problem med säkerheten och en så enkel sak som ett intrång i våra system kan orsaka enorma problem, där mycket arbete går förlorat, för att sedan aldrig kunna hittas igen. Det är risken med att arbeta digital, men som tur är finns det företag som kan hjälpa.

Vi har tagit hjälp av de anrika företaget AM System. Efter att vi börjat samarbeta med dem har en sten verkligen släppt från magen, och vi har aldrig känt oss så trygga som vi gör nu. Med hjälp av dem så har vi kunnat kvalitetssäkra vårt företag, med all viktig information i molntjänster som innebär att de ligger tryggt och säkert och är ständigt tillgängliga.

Vi valde AM System eftersom att det är ett företag som sysslat med dessa tjänster sedan 1997, vilket var en trygghet för oss. Det berättar om att de faktiskt vet vad de sysslar med. Det går bland annat att läsa deras ödmjuka inställning till sitt yrke på https://www.amsystem.com/sv/om-oss/, en inställning som vi verkligen uppskattar och minst sagt har känt av när vi fått hjälp av dem. Vårt eget arbete flyter på mycket bättre nu, när vi slipper att oroa oss över säkerhetsluckor.

Ljud i trädgården och i bastun

Visst vore det härligt att kunna lyssna på favoritmusiken eller bästa radioprogrammet när du påtar i trädgården eller slappnar av i bastun? Det här är förstås inte omöjligt eller ens särskilt ovanligt, men ofta är det då en musikspelare av sämre kvalitet där ljudet inte är det bästa som man använder sig av. Visst är en liten batteridriven radio med burkigt ljud bättre än inget alls när man rensar rabatterna, men det går också att ha riktigt högkvalitativt ljud i trädgården.

Det finns nämligen högtalare som är gjorda för att tåla både extrema temperaturer och fukt. Högtalarna kan klara allt från 40 minusgrader till 110 plusgrader, och det räcker gott och väl i vårt nordiska klimat. För att inte störa den vackra trädgården kan de till exempel monteras på väggar, under konstgjorda stenar eller dolda i blomkrukor. Om man ska montera högtalare i bastun är det förstås viktigt att det görs av en certifierad installatör och att man väljer en produkt som verkligen tål bastumiljön.

Vi på CitySound tycker att man ska kunna lyssna på bra ljud överallt, och eftersom vi är experter på ljud kan vi hjälpa dig till en bättre ljudupplevelse oavsett om det är i hemmet, i bilen, i trädgården eller i bastun. Vi vet vad som fungerar bäst och vad du ska använda dig av i olika miljöer för att få ett förträffligt bra och säkert resultat. Varmt välkommen in till oss så berättar vi mer om hur du kan skapa bra ljud där du vill ha det!

Placeringen är viktig

För att få riktigt bra ljud är det viktigt att man har en ljudanläggning av bra kvalitet. Allt från högtalare till kablar är viktigt för att ljudet ska låta så bra som möjligt, men det finns också andra saker man bör tänka på för att få ut max av sitt ljud. Placering är en sådan sak. Om vi tar surroundljud som exempel så är det väldigt viktigt att man placerar sina högtalare rätt för att ljudet ska återges rätt. De ska stå på rätt avstånd och även i rätt ordning så att ljudet kan färdas genom högtalarna så som det är tänkt.

En annan sak som många kanske inte tänker på är att det också spelar roll på vilken höjd man placerar högtalarna. När det gäller surroundljud till teven sitter man vanligtvis i en soffa och lyssnar på ljudet, och då ska högtalarna anpassas efter öronens höjd i sittande läge. Det finns väldigt mycket man kan göra för att maxa sin ljudupplevelse, och för att man ska få bästa möjliga resultat måste alla små detaljer stämma med varandra. Det gäller att tänka helhet.

Att veta hur man bäst lyssnar på ljud hör kanske inte till allmänbildningen, men man behöver inte vara proffs för att kunna njuta av bra ljud. På CitySound hjälper vi våra kunder från start till mål och slösar gärna med bra tips för hur ljudet kan bli bättre. Vi vet att små justeringar kan betyda mycket, och vi lägger alltid stor vikt vid att hela upplevelsen ska bli så bra som möjligt!

Nu kommer vår nya katalog!

Om du bor i Stockholmsområdet har du förhoppningsvis fått våra nya katalog i din brevlåda idag. Den innehåller som vanligt en uppdatering av vårt sortiment, spännande nyheter, kuponger med riktigt bra erbjudanden och massor av inspiration!

I det här numret har vi fokuserat mycket på inredning eftersom det visuella spelar en allt större roll när det gäller teknik. För att inspirera till hur man på ett snyggt och smart sätt kan inreda med ljud och bild har vi inrett ett vardagsrum med flera av våra produkter. Vi visar bland annat hur man på ett snyggt sätt kan framhäva teve, högtalare och annat, men även hur man diskret kan dölja och bygga in.

Detta går förstås att göra i alla inredningar, men den som vill ligga steget före väljer möbler som passar bra för ändamålet. Vitrinskåpet från www.trademax.se är till exempel perfekt för att gömma högtalare, och soffan som är en bäddsoffa kan dölja sladdar, slavsändare och annat bra eftersom den har en bred sockel. Denna bäddsoffan har även exakt samma färg som högtalarna vilket gör att de smälter in väldigt bra i inredningen. Vi har också tänkt på ljudets förutsättningar i rummet och använt oss av ljuddämpning i form av mattor och gardiner för att ljudet ska färdas mjukt genom rummet.

Om du inte har fått katalogen är du varmt välkommen in i butiken för att hämta ett exemplar. Bor du längre bort kan du maila oss på kontakt@citysound.se och skriva att du vill ha en katalog samt din adress så skickar vi en till dig!

Ljud och bild som inredningsdetalj

Ljud och bild är ett område som ständigt är under utveckling. Det verkar inte finnas någon ände för hur perfekta ljud och hur tydliga bilder vi kan skapa. En tv-bild idag kan vara skarpare än verkligheten! Men upplevelsen av ljud och bild handlar inte bara om det vi hör från högtalarna och det vi ser på tv-skärmen, för även inom andra områden utvecklas ljud och bild i en rasande fart. Vi pratar förstås om inredningsaspekten i det hela.

Tv-apparater, musikspelare, högtalare och annat är inte längre bara något som ska ge oss bra ljud och bild utan också något som ska se bra ut. Allt fler färger och former gör entré så att ljud och bild ska kunna passa in i många olika typer av inredningar. En högtalare behöver inte längre se ut som en högtalare. Den kan vara allt från ett färgsprakande konstverk till en stilren och minimalistisk pryl som smälter in så bra att den knappt syns. I takt med att allt mer blir trådlöst slipper vi också fula sladdar längs listerna.

Det är ingen tvekan om att tekniken idag tar plats som inredningsdetalj och att vi är mer måna om hur våra teknikprylar ser ut när vi köper dem. Hos oss på CitySound hittar du ljud och bild som både är vackert för örat och för ögat och som kan piffa upp eller komplettera din inredning så som du önskar. Med vår kunskap och erfarenhet hjälper vi dig att hitta rätt i vårt breda sortiment. Varmt välkommen till oss!

Bra erbjudanden i butiken!

mediaJust nu har vi många bra erbjudanden i butiken, bland annat på hörlurar som är speciellt framtagna för träning. Det som är speciellt med hörlurarna är att de tål svett och vatten, och man kan till och med skölja av lurarna efter ett svettigt pass! De är så kallade in-ear-hörlurar och det medföljer utbytbara öronkuddar i tre olika storlekar så att lurarna garanterat ska passa alla öron. Storleken på öronkuddarna kan också användas för att reglera hur mycket ljud som ska släppas in utifrån, vilket kan vara bra när man till exempel är ute och springer och vill lyssna på musik samtidigt som man också behöver ha kontroll på omgivning och trafik. Hörlurarna som är av mycket god kvalitet finns i två snygga färger, vit/turkos och orange/rosa, och kostar nu så lite som 299 kronor (ordinarie pris 499 kronor)!

Vi passar också på att rea ut flera produkter i bilstereoavdelningen, så om du letar efter nytt ljud till bilen bör du definitivt göra ett besök i butiken nu. Riktigt bra ljud till riktigt bra priser hittar du hos oss, och vi rear ut såväl hela paket som enstaka delar. Självklart hjälper vi dig att hitta rätt ljud till din bil utifrån dina önskemål och förutsättningar, och vi har alltid samma villkor vad gäller öppet köp och garantier för reavaror som vi har på ordinarie pris. Varmt välkommen in till oss på CitySound när du söker riktigt bra ljud. Vi har allt inom hifi och erbjuder personlig service för att du ska få ut max av din ljudupplevelse!